BALAYAGE

We kennen vast allemaal de ombré trend nog wel. Voorgaande jaren was ombré dé haartend: de overloop van donker bij de haaraanzet, naar een lichtere kleur in de punten. Destijds was ombré het gene wat je een ”sun-kissed” look gaf, alsof het haar natuurlijk was gekleurd door de zon. Maar daar komt nu verandering in! Ombré heeft officieel plaatsgemaakt voor een nog natuurlijkere haartrend: balayage. Balayage is het franse woord voor ”vegen” en is geïnspireerd op het schild van de bruine schildpad.

Balayage en ombré hebben wel iets van elkaar weg, alleen zijn er bij een balayage veel meer kleuren in het haar aanwezig die mooi natuurlijk in elkaar overlopen en bij ombré ging het vooral om de lichte onderkant van het haar. Bij balayage is rondom het gezicht het haar ook wat lichter van kleur, en loopt die mooi over naar de achterkant. Dit zorgt voor een mooie, frisse blik. De techniek die bij balayage komt kijken moet je echt onder de knie hebben om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te bereiken. Door middel van de strooktechniek worden er als het ware ”vegen” in het haar geverfd die precies afgestemd zijn op de valling van het haar. Je krijgt geen duidelijke lijn te zien en er worden ook geen folies gebruikt zoals bij gewone highlight-behandelingen. Het lijkt wel een beetje op vrij schilderen in het haar.

OLAPLEX

Chemische behandelingen aan het haar zoals; kleuren, blonderen en thermische behandelingen (Stijlen en Föhnen) Beschadigen het haar. Schade aan het haar uit zich vaak in, Zwak/slap haar, gespleten punten en kleuren kunnen sneller dof worden. In extreme gevallen kan het haar zelfs afbreken.

De schade in het haar ontstaat doordat de zwavelbruggen in het haar worden verbroken tijdens boven genoemde behandelingen. Zwavelbruggen zorgen voor de stevigheid van het haar, wanneer deze verbindingen verbreken wordt het haar zwakker.

WAT DOET OLAPLEX?

Olaplex beschermd en hersteld de verbindingen in het haar. Olaplex is zeer goed te gebruiken bij veel salon behandelingen. Higlights met folie, Blonderen, Kleuringen en permanenten. Dit zijn een aantal behandelingen waar Olaplex aan toegevoegd kan worden om het haar te beschermen tegen schadelijke invloeden.

SCHADE BEPERKING

Het haar kleuren bij beschadigd/overbehandeld haar? Hiervoor adviseren wij de Olaplex Treatment. Dit is een professionele salon behandeling waarbij de kapper een verdunde Olaplex formule op het haar aanbrengt gevolgd door Olaplex No.2. Indien mogelijk zou dit een aantal keer moeten in de dagen voor de behandeling. Op die manier wordt het haar weer hersteld nog voor de kleuring.